Braşov Heroes îşi cheamă eroii la înscrieriPe 1 septembrie 2015 am dat startul înscrierilor la cursa cu obstacole a comunităţii din cadrul celei de-a doua ediţii Braşov Heroes care va avea loc pe 18 octombrie 2015, în Zona de Agrement a Lacului Noua.

Fundaţia Comunitară Braşov, în colaborare cu Primăria Municipiului Braşov şi Carpathian MTB Trails, îi invită pe cei care îndrăgesc mişcarea şi care doresc, prin sport, să susţină o cauză a comunităţii, să se înscrie la cea de-a doua ediţie Braşov Heroes. În acest fel, oricine poate deveni eroul uneia din cele 14 cauze selectate, prin achitarea taxei de participate la cursa cu obstacole sau făcând o donaţie. Prin programul early bird, toţi cei care se vor înscrie în competiţie până la data de 18 septembrie vor beneficia de taxe de înscriere mai mici, respectiv 50 de lei pentru cursa scurtă şi 60 de lei pentru cursa lungă.

La fel ca anul trecut, organizatorii vor amenaja în Zona de Agrement a Lacului Noua două trasee adresate atât amatorilor de mişcare şi familiilor, cât profesioniştilor şi semi-profesioniştilor. Un traseu va avea lungimea de 4 km, iar celălalt, 7 km. Oricine poate participa individual, cu familia sau cu o echipă de prieteni (maxim 5 persoane). În cadrul unei echipe sau familii, toţi membrii trebuie să termine cursa pentru ca rezultatul să fie valid.

Fiind mai mult decât o cursă cu obstacole, Braşov Heroes îşi propune să atragă fonduri pentru diverse cauze din comunitate. Astfel, orice participant poate susţine o cauză cu 50% din taxa de participare. În plus, îşi poate mobiliza colegii şi prietenii să susţină cu donaţii proiectul ales. Banii astfel colectaţi sunt oferiţi, sub formă de finanţare, fiecărei organizaţii care a reuşit să adune fondurile prin implicarea comunităţii.

Alergătorii şi donatorii vor strânge la acestă ediţie fonduri pentru 14 cauze înscrise:
1. Asociaţia Pentru pitici propune creare unui spaţiu „empatic” într-un parc public în care copiii pot produce muzică, pot grădinări sau pot face experimente ştiinţifice.
2. Asociaţia Community Aid Network participă cu un proiect în care tehnologia îi ajută pe copiii din Săcele să înţeleagă şi să trăiască acceptarea, egalitatea şi integrarea socială.
3. Asociaţia Dicta strânge bani pentru creare unui loc de recreere şi joacă pentru copiii cu cerinţe speciale din Centrul de Educaţie Incluzivă Braşov.
4. Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar Braşov urmăreşte să trateze problemele dentare a 10 copii din regiunea de munte a localităţii Holbav, care nu au acces la apă curentă, canalizare şi electricitate.
5. Fundaţia „Casa Mea” Prejmer are în îngrijire şapte copii lipsiţi de ocrotirea familiei, pentru care doreşte să amenajeze un atelier de creaţie care să le dezvolte abilităţi practice, precum croitorie, pictură pe ceramică şi muzică.
6. Asociaţia Elan propune un proiect de educaţie alternativă prin Şcoala Democratică, în care curiozitatea naturală a copiilor este încurajată, iar ritmul de învăţare şi dezvoltare al fiecăruia este respectat.
7. Fundaţia Rafael doreşte să valorifice potenţialului de dezvoltare al copiilor cu dizabilităţi uşoare, severe şi multiple prin crearea unui spaţiu cu mobilier special, jucării adaptate şi intrumente speciale de stimulare fizică şi cognitivă.
8. KunSTadt oferă publicului braşovean noi formate de dezvoltare personală şi artistică prin intermediul dansului contemporan, arta secolului XXI.
9. Asociaţia „Copiii de Cristal” are ca obiectiv formarea şi dezvoltarea deprinderilor emoţionale şi cognitive ale celor 50 de copii şi tineri beneficiari ai programului ARTA, prin metode art-terapeutice.
10. Asociaţia Atelier Săcelean îşi propune să dezvolte iniţiative de educaţie non-formală pentru copii proveniţi din medii dezavantajate: arts and crafts, dezvoltare personală, comunicare, leadership, vânzări, antreprenoriat.
11. Centrul de jocuri Mirakolix aduce împreună în tabăra FestCamp tineri din diferite medii culturale şi sociale, care prin voluntariat şi implicare activă în comunitate vor realiza o parte importantă a elementelor ce vor fi folosite în cadrul festivalului Ceva de Vară, ediţia a 3-a.
12. Şcoala Gimnazială Nr. 5 Săcele, printr-un grup de profesori entuziaşti duce mai departe educaţia pentru sănătate a elevilor săi proveniţi din familii aflate sub limita sărăciei, prin renovarea şi utilarea grupului sanitar al şcolii.
13. Darul Auzului are ca scop descoperirea timpurie a unor deficienţe de auz la copiii din creşele braşovene şi consilierea, respectiv îndrumarea părinţilor pentru buna dezvoltare şi incluziune socială a micuţilor.
14. Asociaţia Happy Moms răspunde prin Festivalul A fost odată… nevoii de frumos şi cunoaştere culturală şi practică a copiilor care au condiţie socială modestă.

Mai multe detalii despre competiţie şi înscriere se găsesc pe site-ul evenimentului: http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu